...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc

:-


2011.08.03. 01:21 | annagramma | 2 komment

 Ha az ember lánya éjjel egykor Wim Mertenst kezd hallgatni, akkor ilyen videók rongyolják le. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr943121724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tnsnames.ora 2011.08.04. 21:54:21

Sosem hallottam Wim Mertens nevét, viszont kifejezetten egészséges zongoradarab volt az én fülem szerint a videó alatt.

Ismét egy remek "ajánlat"! Valahogy van egy hetedik érzéked a jó zenék és fontosságának felismeréséhez. Interpretációs síkon ugyan vannak "nézeteltéréseink", de zenék terén 100+ százalékos a harmónia. Sőt egyelőre elképzelni sem tudok "eltérést" / "disszonanciát" / "divergenciát".

Nekem a darabról egyrészt Vedres Csaba "Mesék, Levelek" albuma villant be azonnal, meg a Zongorazene albuma (benne a monumentális Rochszonáta, Hívójel, Számadás a talentumról, stb.). Valamint a sajnos kiadatlan, hozzáférhetetlen, szerző által YT-ról sajnálatos módon letiltott Hommage Haydn (Haydn modorában írt négytételes zseniális "kortárs-klasszikus" szonáta).

Illetve távolabbról Yann Tiersen francia filmzeneszerző, aki hazájában nagy népszerűségnek örvend szerzőként és előadóként. Az én érzékelésemben ugyan a zenei horizontja nem annyira széles, de ettől én személy szerint még szeretem őt. (De ővele érdemes óvatosan bánni, mert én még nem találkoztam élő emberrel, aki kedvelte volna rajtam kívül. Sőt!)

annagramma · http://rezfaszubagoly.blog.hu 2011.08.04. 22:02:58

:-) Ez elsődlegesen nem egy zenei ajánlás volt, hanem egy, a videó láttán kiszakadó darab a szívemből.

De azért tettem ki, mert a mások számára érthetetlen szimbolikájában mégis mások számára is értékes lehet. Mint ezt most be is bizonyosodott.
Ha pont jó távolságról nézzük, ez a poszt a maga tömörségében felfogható a blog ars poeticájaként....

(Én egyébként nagyon szeretem, és hallgatom is Yann Tiersent.)

Címkék: nyuzik szeretnemszeret