...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc

változatok egy Chopin-keringőre


2010.06.15. 20:24 | annagramma | 1 komment

Ma hazajöttem, letettem a táskámat a földre, becsuktam magam mögött az ajtót, és sírva fakadtam. Az normális?

Egyébként zenei tanulmány következik, avagy hányféleképpen lehet egyvalami más, illetve mit is csinálok esténként itthon az olyan kula napokon, amilyen a mai is. A téma Chopin op. 19 a-moll keringője. Ez most a legújabb szerelmem.

Az első változat, kedves-szomorkás, és a személyes kedvencem, én is így fogom játszani, ha egyszer megtanulom. A lassúsága miatt minden egyes billentyűütés a szív legmélyén koppan. Nagyon szeretem, ahogy a felütések után az első két nyolcad andalog.

 

A következő játékos. Azt hiszem, ez a legjobb előadás. Félelmetes dinamikában mozog, pillanatok alatt képes váltani, és közben hihetetlenül könnyed és légies. Mint egy bájos, szomorkás pillanat a semmiben.  

 

Ez pedig már a tavaszi szerelem papírhajóval és azzal a mozdulattal, amikor a válladdal kedvesen oldalba lököd a másikat, hogy az megtántorodik. Ezt egyébként nő adja elő.

 

Hát ennyit mára a romantikáról. Mármint a korszakról..

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr932084451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matt33 2019.02.25. 02:20:47

Ugyanaz a mű, ugyanaz a kotta, amiből táplálkoznak, mégis a más felfogású előadásmódnak köszönhetően mennyire különböző lesz a két változat! Bár mindkettő "gyönyörűszép", mégis helyekhez, alkalmakhoz képzelem el: mintha a lassabb ütemű első, ami a „szív legmélyén koppan”, egy szalonban hangozna el, a kikent-kifent báli ruhás kisasszonyok és táncra felkérő lovagjaik között, a másik meg mintha egy nagy, fülledt terű koncertteremben, ahol a híres művészt és élő mozdulatait lélegzet-visszafojtva figyelné a műértő közönség a közbe köhintő nénikkel és bácsikkal egyetemben. (Közben meg kintről dörgés szűrődik át, nyári zápor készül.) Vajon milyen lehetett az a „papírhajós” tavaszi változat, női ujjakon átrezegtetve? (Kár, hogy ez már a portál bugyrába veszett...)

Címkék: agymenés nyuzik chopin klasszik

süti beállítások módosítása