...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc

céltalan mak az éterbe


2010.11.13. 17:13 | annagramma | 5 komment

Ablak. Odakint mindenféle fények, fű és fák, sárga házfal, égbolt, ácsingózom és bámulok kifelé. Kávésbögre a kezemben, másikban cigaretta, hamutartó a radiátoron. Anyám felmenekült a szobájába. Terror. Elcsigázva bámulok ki az ablakon, vezényelgetem az A-dúr zongoraversenyt. Néha hallom, ahogy faterom odafentről belefütyörész néhány taktust. Egy Coleridge-kötet meg egy képeskönyv a Szépművészeti Múzeumról a kezem ügyében valahol. Megfordulok, átmegyek a túloldra, majd vissza, kedvtelve kalimpálok a zenére. Ezzel telt a délután. Míg anyám le nem jött, hogy lekúrjon hogy halkítsam már le a kurva zenét mert mak mak mak mak ...... Az egyetlen élőlény, aki képes elérni, hogy 17 évesnek érezzem magam, és ebből kifolyólag kedvem támadjon megint ajtót bebaszogatni és ordibálni, tetszőleges sorrendben. 

Öcsémmel azt tervezgetjük, hogy titokban egymásnak adjuk be az influenza elleni oltást, ami ott figyel a hűtőben, és cicát simogatunk és azon röhögcsélünk, hogy ha négyen voltak a tini nindzsa teknőcök, akkor miért mindig hat szeletre vágták a pizzát.

Ma egyetlen értelmes gondolatom sem volt, és nem úgy néz ki, mintha úton lenne. 

Viszont leesett, hogy holnap este megyek Kurtágra. Mindenki azt kérdezi, kivel mész, egyedül, mondom, mindig egyedül megyek. Anyám sem kivétel, kivel mész, egyedül, mondom, mindig egyedül megyek, na de miért, kérdezi, kérdőjel a fejem fölött, mégis ki a fasszal mennék, mondom, erős nyomtékkal azon, hogy fasszal, és ez valamiféle perverz örömet okozott. Ja hát mit tudja ő. Helyben vagyunk, mondom. A két hét múlvai Bogányira bezzeg két jegyem van, sőt hogy pontos legyen, kétszer kettő. De ezt már nem mondtam.

Jövő szombaton Strauss Metamorphosenjére megyek az olasz intézetbe, és egyesek képtelek megérteni, hogy ez miért elég ok arra, hogy el sem gondolkodjak, megyek-e az arra a hétvégére szervezett csapatépítésre. Barbárok. 

Milyen rohadt gonosz vagyok ma. A sors bosszúból leverette velem a két bögre egyikét, amelyekből hajlandó vagyok kávét inni, és szilánkokra törte. Most pontosan ugyanazon az asztalsarkon iszom a másikból a kávét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr12446555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tnsnames.ora 2011.07.31. 18:52:05

:DDDDDDDDDDDDDD
Az a jó, hogy írásaidból, nagyon el lehet ám képzelni, és szerintem nagyot nem lehet tévedni.

Ezek szerint a te mamád is állandóan lehalkíttatta a lemezjátszót. Az enyém is. Te nőből vagy, ugye, tehát kell legyen valamiféle elképzelésed! Meg tudnád mondani, hogy milyen metamorfózis hatására lesz ilyen reflexszerű szinapszisos beidegződésük a mamáknak?

annagramma · http://rezfaszubagoly.blog.hu 2011.07.31. 19:06:13

Nos... az én apám hegedül. Persze anyám azt szokta hazudni, hogy imádja hallgatni a gyakorlását, de szerintem már rájött ő is, hogy hazudik.
Egyszer olvastam egy érzékletes idézetet: "A hegedűszó az emberiség azon kísérlete, hogy felakassza magát kötél nélkül."

tnsnames.ora 2011.07.31. 19:09:08

Épp most azt olvastam egy pár nappal korábbi posztban , hogy zongorázik. :o)

annagramma · http://rezfaszubagoly.blog.hu 2011.07.31. 19:11:41

Azt is szokott. Kántorképzőben tanult, azt képzeld el.
De zongorázni csak akkor tud, ha én ott vagyok, máskülönben anyám -- meglepő módon -- fölzavarja. :-)

tnsnames.ora 2011.07.31. 19:16:54

Varázslatos családi idill lehet nálatok.

Címkék: agyfasz hétköznapi makogás szeretnemszeret

süti beállítások módosítása