...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc

évlegvége + koncertajánló


2010.12.30. 23:00 | annagramma | 3 komment

Arra gondoltam, hogy évvége alkalmából írok valami összefoglalót a látogatott koncertekről, vásárolt vagy így-úgy beszerzett hang- és filmanyagokról, és számolok súlyozott átlagot az évre, vagy valami, de az ilyen mennyiségi sommázás óhatatlanul megidézi az élet egyéb területeit is, és őszintén szólva azt a magasságos szép-kerek nullát nem szívesen illeszteném a képletbe se szorzónak, se osztónak. 

De mennyivel hitelesebb lenne egy antiösszegzés azokról a dolgokról, amiket végül is nem csináltam meg, idén vagy idén sem?

Például nem mentem el néhányszáz hangversenyre, többek között például a társaskörben tartot Érdi Tamás-koncertre és az MTA-n tartott Prunyi Ilona-zongoraestre, amelyekre viszont volt jegyem, illetve például Branka Parlic Eindhovenben tartott Philip Glass-estjére sem, de oda nem is volt jegyem.
Aztán például nem sikerült megszereznem Monsaingeon Richterről szóló életrajzi filmjét, valamint a The Art of the Piano címűt, többhavi utánajárás árán sem. 
Idén sem szoktam le a körömrágásról, idén sem voltam jóságos anyámék kutyájához, idén sem nyertem meg a lottóötöst, nem jártam operában, ebben az évben sem csináltam meg a hálószobám küszöbét, sem azt a két csempét, amelyeket a fürdőszobaajtóm beszerelésekor lezúztak valahogy két éve, nem jártam a kontinensen kívül, nem tanultam meg, milyen izzó való a plafonra, nem olvastam ki vagy tíz megvásárolt könyvet, továbbra sem igazán értem Nagy László verseit, nem loptam a teszkóból, nem rendeztem dokumentumfilmet, nem is akartam dokumentumfilmet rendezni, nem nyúztam meg macskát, nem hallgattam Bartókot Bélát, nem maszturbáltam banánnal és nem mentem hozzá egy érzéki, dús, hullámos és sötét hajú harmincas zongoristához vagy csellistához, sőt ami azt illeti, nem ismertem meg egyetlen sötét vagy világos hajú facér pasit sem, akinek érzéki örömet okozna a kiskörúti zeneműboltban a B betűnél szöszölni csak mert arra jár. Hát ilyesmi. Persze mindez még nem teljesen biztos, hiszen van további egy napom, amelyen a fentiek bármelyikét megtehetem még, de valójában inkább csak azt fogom tenni holnap, hogy örülök, hogy vége van ennek a szájbavert évnek.:-)

Viszont hogy a következő egyből jól kezdődjön -- s ezzel talán bevezetve azt a jó szokást, hogy, minthogy netán mást is érdekelhetnek, esetleg előre is jelzek egyes koncerteket -- fateromék idén is a Mátyás templomban kezdik az évet a hagyományos újévi koncerttel. Idén is ingyenes, lesz néhány barokk cucc, karácsonyi oratórium meg ilyesmik, kórussal, állítólag az orgona szét van kapva, ezért valami pótorgona-utánérzéssel nyomják majd, de azért biztos érdemes meghallgatni.
Minthogy abban sem vagyok biztos, hogy holnap egyáltalán elhagyom a lakásomat annak kivételével, hogy reggel lemegyek cigiért, szerintem ezúttal elmarad az újévi másnap, következésképp valószínűleg beficcenek faterommal már a próbára, és valójában kedvem támadt tenni egy kisebb-nagyobb magányos sétát a templom körüli várnegyedben ebben az ánuszfagyasztó hidegben január hónap elsejének (?!?) délutánján. Ezért ez lesz.
Kellemesebb évet.

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr312549477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tnsnames.ora 2011.07.31. 11:21:42

Prunyi Ilona koncert?????????????

Apámmal(!) voltam egy Prunyi Ilona koncerten, azaz nem ma volt, de annyira nem, hogy apám mesélte miért olyan nagyon jó Prunyi Ilona, én meg egy szót sem értettem belőle.

De ettől még jó koncert volt, sőt emlékszem is rá. :o)))

tnsnames.ora 2011.07.31. 11:23:35

Art of piano?

Ha egyre gondolunk az nem akármilyen kiadvány. Nálam Horowitz volt benne az abszolút csúcs, és Richter, meg tán Gilels volt ami igencsak rosszul esett. A YT-n szerintem vannak fenn belőle részletek.

tnsnames.ora 2011.07.31. 11:34:58

- Körömrágás?
- Egy nagyon jó kis minőségi(!) olló, csodát tudhat tenni.

- Bartók?
- Fogalmam sincs, hogy milyen "programmal" hogyan lehetne bárkit megszerettetni vele. Jólesz Gyuri biztos tapasztaltabb a témában.
Az biztos, hogy ha valaki ráérez az ízére, sok örömet jelenthet neki.

- Philipp Glass?
- A fickó valamit tudhat. Nőkről is? Már az első (igazi) szerelmem is imádta, pedig az sem ma volt.

- Lottóötös?
- Szelvényt legalább vettél kitöltésre, vagy arra számítasz, hogy valaki az orrod elött hagyja el a beváltható kitöltött szelvényt? ;)

- Tíz megvásárolt, de még el-nem-olvasott könyv?
- Hát ez az! Sokkal több az olvasnivaló, mint, amit el tud érdemben olvasni az ember. Csak azt nem értettem soha, hogy miért kellett erre a felismerésre oly sokat várnom.

- Banán!
- Hát pontosan ez az, erről beszélek a zenénél, más posztoknál is. Attól még, hogy létezik rá lehetőség, nem feltétlen kell is a banánt multifunkcionálisan használni.

- ...egy érzéki, dús, hullámos és sötét hajú harmincas zongoristához vagy csellistához
- Vajon illik-e illúziórombolónak lennie egy nem harmincas, nem hullámos, nem zenész fickónak, egy szilveszteri posztnál? ;)

Címkék: koncert hétköznapi makogás

süti beállítások módosítása