...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc


2009.02.18. 09:58 | annagramma | komment

Van ez az angol barátom, az Anthony, aki egy negyven fölötti csóka, és Angliában a szomszédban lakott, és minden fiatal, csinos, vékony au-pair lányt föl akart szedni, főleg a magyarokra volt specializálódva. Engem nem sikerült neki, és talán emiatt is vagyunk még 4-5 évvel később is barátságban. Na ővele álmodtam ma, méghozzá azt, hogy Magyarországra költözött (egy átlagos angolhoz képest elég gyakran jár ide, talán egyszer tényleg ide is költözik), és a barátnőmmel, illetve egy pezsgővel és egy borral meglátogattuk. Iszogatunk, és mondja, hogy sajnos hamarosan el kell mennie, mert a BME-ről egy professzor ismerőse meghívta őt valami rongyrázós partira (ahol amúgy mindenféle király magyar együttesek léptek fel), erre persze belelkesültünk, hogy vigyen magával, menjünk hárman. Jó, mondja, megpróbálja, telefonálnia kell akkor.
És felveszik neki a telefont, amibe príma magyarsággal beszél, és én teljesen elhűlök, de aztán megdicsérem, hogy milyen szépen beszél, és röhögünk a barátnőmmel, hogy mostantól vigyázni kell a szánkra. Aztán félig magyarul, félig angolul beszélgetünk tovább, és néha ejt egy-egy nevetséges nyelvtani hibát (vicces, hogy ezt a tudatalattim hogyan kivitelezte), de alapvetően minden akcentus nélkül beszél, és amikor ez tudatosul bennem, akkor látom, hogy az arcvonásai is megváltoztak, és egy őszes, hosszabb hajú, kedves arcú csóka vált belőle – az az ortopédorvos, akinél hétfőn voltam. Én totális értetlenséggel szemlélem mindezt, de ez még semmi, mert ahogy közelebbről megfigyelem, feltűnik, hogy pont olyan a hanglejtése, mint apámnak, és egy álombeli időpillanattal később már a saját faterom (aki szintén orvos) volt az.

Aztán szerencsére csöngetett a bushy beard, akinek tartoztam ezeröccázzal, így felkeltem. De azóta is azon kattogok, hogy ezért barátkozom-e negyven fölötti félzseni pasasokkal. Száánalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8950096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: álmod

süti beállítások módosítása