...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc

a túlélő magányossága -- von fremden Ländern und Menschen


2011.07.15. 17:17 | annagramma | 1 komment

 Van abban valami barátságos, engesztelő szomorúság, valami meghitt idegenség, a kedves, intim érzése az odanemtartozásnak, amikor az ember magányosan sétálgat tetszőlges városában a világnak. A sehova sem tartozás békés, gondtalan vigasza.

Ottlétének minden oka, hogy semmi jobb dolga nincsen annál, mint hogy éppen akkor, éppen ott legyen. Ugyanígy lehetne éppen akkor éppen bárhol másutt is, s ennek tudata végtelen nyugalommal tölti el. Nincsen tartozása a világ felé. A túlélő lassan jár és lassan tűnődik az utcákon. Nem érez igényt, hogy véleményt formáljon a dolgokról: egyszerűen befogadja őket úgy, ahogy vannak. Sehol sincs otthon, így mindenhol otthon érzi magát, senkit sem ismer, és mindenki kedves ismerőse. Útitársa a lét könnyűsége s esetleg egy dúdolgatott Schumann-melódia. Önmaga tükörképe a kiraktaban csak egy az illanó formák és alakok esetlegességei között. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svájc, Zürich, Limmatquai

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr973070520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nustinov 2011.07.15. 17:43:53

...a kirakatból csak a Nap csillan át suhanásán ... zavartan felkapva fejét nem látja már magát, keresi, de csak a nap tétova sziluettje látszik a csendes délelőtt üvegén...

Címkék: agymenés schumann fényképez

süti beállítások módosítása