...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc

tonight's music mix -- pandora hagyatéka


2009.10.29. 02:28 | annagramma | komment

Próbáltam ma eltéríteni magam a blogolástól. Hovatovább működött. Volt, illetve még van is ez a Pandora nevű szerzemény az interneten, amit annak idején a huszonkettedik életévemben fedeztem fel, és egész új prespektívákat nyitott a máig igen gyér, de akkor ezáltal némileg gyarapodott zenei ízlésemben. Ma eszembe jutott egy feldolgozás, amibe akkor beleszerettem az említettnek köszönhetően, és lám, még érvényben vannak az akkori login adataim, mi több, megőrzött minden thumbs up jelölést kapott dalomat. Nem volt rövid idő végighallgatni őket, de egy amolyan bestof válogatást ki lehetne hozni belőle. Nyomorultul késő van, de nincs kedvem aludni, úgyhogy néhányat elteszek ide befőttnek, most úgy döntök.

Eléggé furcsa volt végighallgatni őket. Egy rövid, de emlékezetes életszakaszhoz kötődnek, amiben semmi konkrét nincs; mint azok a filmek, amiket megnéz az ember, és később mindössze arra emlékszik, mit gondolt róluk. Még akkor is, ha azt, hogy kurvajók voltak.

Ami az egészet indította: 

 

A második, ami beugrott. Itt már találhatunk egy egész élvezhető klipet is. Nekem külön az a kép tetszik, ami a kanapé fölött lóg a falon. 

 

Eszméletlenül giccses darab, de valamiért a fülnek kedves:

https://www.youtube.com/watch?v=1MibKBAnjhU (nem embeddable, ööhö, igazából nem is kell meghallgatni)

Valami egész más, nagyon cuki darab: 

 

 Ez pedig egy rettenetesen cuki klip szerintem. Annyira szomorú, ahogy a kis lufik sorba vannak rendezve. Egyből valaki jutott eszembe, aki már úgysem olvassa ezt, ezért nem küldöm neki. 

 

Érdekes, hogy mennyire hétköznapi, és én egyenesen beleszerettem. És ezt sem. Ez a lány viszont rettenetesen szép. Szerintem.
We'll wake up dreaming. 

 

Hogyan kell lényegében semmitmondó, de a készítőket rendkívül szórakoztató klipet csinálni? Amúgy egész klassz kis szám, embeddelni csak a "reversed" verziót lehet, ami igazából a valódi kronológia, és sokkal izgalmasabb visszafelé nézni (gyönyörű, ahogy egy shotra vették fel az egészet), de azt nem lehet, így hát: 

https://www.youtube.com/watch?v=AaqSyhqGwqc -- a reversed reversed

és odafelé: 

 

 Aztán egy eszméletlen gagyi, és talán be se válogattam volna, ha nem lennék nyomorult.

 

Újabb iszonyat cuki videó nagyon cuki zenével. Ha lenne hivatalos klipje, akkor is ezt választanám. Semmiről sem szól, csak arról, hogy létezik, és ez épp elég. Kellemes emlékek rémlettek fel. Nekem is van egy hasonló videó a fejemben, kár, hogy csak egy, kár, hogy csak a fejemben, kár, hogy egyre rövidebb. 

 És a végére valami rohadt mód ide nem illő, csak szimplán..

 

 

Hát ennyi. Talán megjárja.

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr491482972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: nyuzik

süti beállítások módosítása