...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc

pályázat!!


2010.05.26. 00:25 | annagramma | komment

Biztosan mindenki ismeri azokat a kétujjas-ötfélujjas kesztyűket, amelyek az eredeti kétujjas felállás négy ujjas, visszahajtható és valamilyen módon ez állapotában rögzíthető fedőrésze alatt a négy ujj alsó percét külön-külön is fedik arra az esetre, ha viselőjüknek ezek szabad mozgására volna szüksége. Ezek a kesztyűk eddigi tapasztalataim szerint téli cigarettázásra használatosak, de gyors kutatásom eredményeként még a téli, szabadtéri orrtúrásra való alkalmasságukról is beszámolhatok. Előtte és utána a megfelelő rész visszahajtásával biztosítják az ujjak végeinek hőszigetelését, megelőzve ezzel lehűlésüket, fagyásukat, letörésüket.
Na most, vannak ugye ezek a mindenféle PDA-táccsszkrín telefonok, amelyek rohamosan terjednek, mondhatni gombaszám nőnek ki az emberek jobb-, olykor balkezéből. Ezek jellegzetes tulajdonsága, hogy -- hasonlóan a korábbi, talán már klasszikusnak nevezhető mobiltelefonokhoz -- a kéz hüvelykujjával kezelendők, de ellentétben a klasszikusokkal, a fejlett érintőképernyős megoldás nem teszi lehetővé, hogy használója kesztyűben is képes legyen matatni az intelligens widgetek és egyéb rendkívül hasznos funkciók között. Ezért úgy érzem, a XXI. század modern társadalmának szüksége van egy olyan hiánypótló alkalmatosságra, amely az ujjak minimális hőveszteségével képes biztosítani a téli buszmegállók fagyos klímájában is a telefon használatának képességét. Így ezennel feltalálom az egyfél-kétujjas kesztyűt, amely legtöbb tulajdonságában a hagyományos kétujjas kesztyűre hasonlít, de apró, ám jelentős fícsöre a hüvelykujjon található kis méretű lebbentyű, melyet hátrahajtva a hüvelykujj hegye szabaddá válik, hogy az ujj gazdája az ő hüvelykujja begyével kezelni képes legyen az ő érintőképernyős mobiltelefonját. Mindent kitaláltam már ezzel kapcsolatban.
Lehet majd kapni kötött és pamut anyagból, bőrből, csíkosan, pöttyösen, katicabogarasan, lakkból, Benetton színekben, Hello Kittyvel, David Hasselhoff-fal és így tovább, erről majd néhány iparművész gondoskodik. A patentos, cipzáras, gombos, fűzős, zenélős, sószórós, óvszertartós kivitelek gazdag választékából válogathat majd az okostelefon okos gazdája.
Természetesen lesz belőle jobb- és balkezes, természetesen a telefonáláshoz nem használt kézre a speciális fél mellé tartozik egy hagyományos példány. A multitáccs telefonokhoz készítünk prémium kétfél-kétujjas változatot, amelyben a hüvelyk és a mutatóujj hegye is szabaddá tehető, hogy akadálymentesen zoomolgathasson a viselője. Szintén a prémium kategória fícsöre lesz a gumis csúszásgátlóval ellátott tenyérrész a négy felső ujjon (mint az otthoni meg a gyermekmamuszok talpa), amely garantálja a telefon biztos fogását, kézbőlkícsúszás-mentességét. Extra élményként ez seggvakarásra és arcradírozásra is alkalmas.
Legyártatok néhány prototípust, miután levédettem a találmányt, majd felkeresem velük a mobiltelefon-gyártókat és -forgalmazókat, és szerződést kínálok nekik saját logójukkal ellátott kesztyűkre, melyek majd minden webshopban megjelennek mint gyári tartozékok a különböző tokok és ceruzák mellett. Milyen csodás ajándék nagyapónak az iPhone mellé karácsonyra!

Már csak egy kellően ütős elnevezést kell kitalálni neki. Ezt talán rábízom a nálam kreatívabb szakemberekre, bár már érzem, hogy közeledik az ihlet. Jelzem, hogy e poszttal a fent részletezett találmányra vonatkozó mindenféle, a feltalálóhoz fűződő jogomat, és minden egyéb jogot, amiről tudok, nem tudok, tudni akarok vagy nem is érdekel, kinyilvánítok és azokra igényt tartok, azokat magaménak tekintem, de ha valaki kitalálja a végső nevet, amivel be lehet erre palizni bárkit is, annak adok 1% részesedést a haszonból. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr332031866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: agymenés mókaság

süti beállítások módosítása