...

Vigyázz, mert megbasz a rézfaszú bagoly..!

Musikalisches Experiment

-- zene, makogás --
(mostanában főleg makogás..)

Utolsó kommentek

Ne lopj.

Creative Commons Licenc

reggeli makogás


2011.01.19. 08:37 | annagramma | komment

Tegnap szereztem meg és kezdtem bele Barenboim A life in music című, itthon persze nem kapható, és az amazonról is csak egyéni eladóktól beszerezhető könyvébe, amihez egy teljesen képtelen zugán az internetnek, a Csodaszarvas műkereskedelmi portálon keresztül jutottam hozzá végül is a Móricz villamosmegállójában. Egy fiatal csávó volt az eladó, aki lényegében azt sem tudta, honnan van a könyv, á, van még egy halom mindenféle könyvem, nem is tudom, kaptam vagy örököltem őket, meg csak úgy lettek, igazából ha érdekel, akár neked is adnám őket, mert csak a helyet foglalják, nem is tudom, lehet hogy amúgy is kidobnám őket... Mondom neki, hogy főképp zenei témájú könyvek érdekelnek, és szívesen megvásárolom őket (miért akarja mindenki rámsózni a könyveit), de nem sok fogalma volt a "készletről", úgyhogy abban maradtunk, hogy ha netán a kezébe akad hasonló, jussak eszébe. 
Olvasom tehát a Maestro könyvét, az öreg jólismert kellemes stílusa nagyon szeretnivaló, furcsállom amúgy, hogy nincs belőle magyar fordítás, ki tudja, ha egyszer sok időm lesz... naszóval olvasom a könyvet, és találtam benne egy klassz kis nyelvi képzavart. Arról ír, amikor Izraelbe költöztek, és szembesült az akkori izraeli általános mentalitással:

"When we started to join youth movements, we found there was a very strong feeling against anything which suggested superficiality. A boy who started growing a moustache, for instance, was considered bourgeois; a girl who used lipstick was looked down upon." 

:-) klassz, nem?

Különben meg olvasom a fidelio hírlevelében, hogy februárban bizonyos Gustavo Dudamel jön a Müpába Beethovent meg Mahlert vezényelni, és a képről felismertem az emlékezetes arcú karmestert az Unquiet travellerből, ahol Bhramst játszott Anderszewskivel. Az Andeszewskit is ehetné Budapestre a fene, ha már itt tartunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rezfaszubagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr132594990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: olvas hétköznapi makogás

süti beállítások módosítása